.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Грешките, които затрудняват отслабването

д-р Вергиния Николова | преди 5 години
2110212820.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Късна вечеря, пропуснат обяд, бутилка бира, салати, но...

В единоборството с килограмите са възможни "невинни грешки”, мили дами. Резултатът от ограничителната диета е незадоволителен не защото не полагате усилия, а поради следните масово допускани грешки: 

Навика да вечеряте късно. Когато се натоварите с храна късно вечер, организмът се затруднява да я преработи. Точно остатъчните вещества се преобразуват в мазнини и се складират в тялото. В случай, че лягате с пълен стомах, храносмилането продължава в часовете, отредени за сън.

Храните се пред телевизора. Захласнати пред любимия сериал докато вечеряте, ще изядете много повече храна, отколкото имате нужда.

Пропускате обяда и преяждате на вечеря. Останете верни на умерените по големина порции с намерението, че няма да се сложите допълнително от ястието, колкото и да ви е вкусно.

Храните се със салати, но ако в тях има и месо, сирена, ядки, дресинги и сушени плодове, тези храни са калорични. Няма да ви позволят да отслабнете.

Използвате подсладители. Да, вие ограничавате захарта, но подсладителите няма да заблудят мозъка, той има нужда от калории. По-добре употребявайте мед или кленов сироп.

Има жени, които отслабват единствено с личната си забрана върху бутилката бира вечер. Подобно е с пиенето на вино, защото алкохолът е много калоричен.

Повече по темата за балансирано хране може да прочете в поста "Закусвай добре, обядвай обилно, вечеряй скромно”.

Закусвай добре, обядвай обилно, вечеряй скромноПриспособете храненето си към есенните условия - много зеленчуци, плодове, соковете им, ядки и още
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?