.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Гъшата кожа не е болест, но може да прерасне в невродермит

| преди 8 години
Гъшата кожа не е болест, но може да прерасне в невродермит
Причината за състоянието на "настръхнала кожа" е нарушеното равновесие между мазнините и водата

Здравейте! Интересува ме следният здравословен проблем - така наречената "гъша кожа". Каква е причината за това заболяване? Как може да се лекува ? Благодаря Ви. Успешен ден! От anivera.

"Гъшата кожа” е състояние, което лекарите на латински наричат "кутис ансерина", което в превод означава "настръхнала кожа". Среща се във всички възрасти.

Дерматологът д-р Елмира Павлова обяснява, че причината за "гъша кожа” е  нарушеното равновесие между мазнините и водата. В тези случаи се препоръчва прилагане на емулиенти, продукти за овлажняване на кожата, които съдържат урея. Уреята до 8% е съставката, която също хидратира, т.е. овлажнява кожата.

"Гъшата кожа” не е болест, но когато човек е поставен в стресово състояние, на тази основа съществува предразположение да се развие невродермит на същото място, което вече е заболяване на кожата.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?