Тичане по задачи, занимания с децата, крайни срокове, нови проекти, грижи за дома и семейството... Задълженията в живота на съвременната жена като че ли никога не свършват. Факт е, че успехите в професионален и личен план ни носят огромно удовлетворение. Често обаче преодолените предизвикателства и малките победи ни струват скъпо. Причината е във всекидневния стрес, който нанася сериозни вреди на здравето ни, водейки до нервност, безсъние, стомашен дискомфорт.

Често стомашно-чревните разстройства се проявяват под формата на запек, като в 70% от случаите оплакванията идват от жени. Причините за внезапната или хронична констипация са многобройни и често ежедневието не ни позволява да вземем необходимите превантивни мерки. Сред редовните причинители на запек са диети, пътувания, прием на лекарства, хормонални промени, стрес и много други. Проблемът често ни хваща неподготвени, причинявайки чувство на тежест и дискомфорт, които пречат на пълноценната работа и убиват насладата от свободното ни време. Ето защо, освен за перфектната си форма и визия, е добре да се погрижим и за здравето на стомаха и червата си. Комбинацията от упражнения и консумацията на повече вода и храни, богати на фибри, безспорно има своя позитивен ефект.

Понякога обаче дори активният и здравословен живот не е гаранция срещу запека. Тогава на помощ идва DULCOLAX® - лекарствено средство срещу констипация, което има предвидимо и сигурно облекчение. Със своята над 50-годишна история DULCOLAX® на немската компания Boehringer Ingelheim е лидер сред продуктите за лечение на запек. Предлага се под формата на таблетки и капки. Таблетките са със специално покритие, преминават през стомаха и действат там, където е нужно – в дебелото черво. Капките са подходящи за индивидуално дозиране. Приемът преди лягане ще ви донесе едно леко и усмихнато събуждане.



Лекарствени продукти без лекарско предписание за възрастни, а за деца – след лекарска консултация. Капките съдържат натриев пикосулфат, таблетките съдържат бизакодил. Преди употреба прочетете листовката. BG/DUL/07/2014; IAL -27124