.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Форум Дълголетие" представя автора на най-мащабното изследване по темата

Евгений Милов | преди 45 седмици
Дълголетие
Снимка: iStock
Д-р Лесли Мартин е сред тазгодишните лектори на събитието

Един от учените, участвали в най-мащабното изследване за дълголетието при хората - американският учен д-р Лесли Мартин, пристига в България за тазгодишното издание на полудневната научно-популярна конференция "Форум Дълголетие".

"Форум Дълголетие" привлече повече от 350 посетители на различна възраст през 2016 г., които успяха да се докоснат до интересна и разнообразна информация, свързана с научните постижения и изледванията, посветени на стареенето. Събитието е адресирано както към младите хора, така и към по-възрастните. 

Сред лекторите тази година ще има двама чуждестранни гости – освен д-р Лесли Мартин (САЩ), специално за форума пристига и Луиз Уинтър, която е директор и основател на "Poetic Endings" – една философска и доста различна погребална агенция. На сцената ще излязат също и д-р Мариана Тодорова, футуролог и научен изследовател към Института за изследване на обществото и знанието към БАН, както и бившата състезателка по тенис и настоящ главен треньор в Тенис клуб Малееви - Юлия Берберян, младият генетик Любомир Балабански и други.

Дълголетие
Снимка: iStock

"Форум Дълголетие" е първата българска инициатива, посветена на остаряването и човешкото здраве, която засяга интересите на хора от всички възрасти. Само между 2010 и 2030 г. броят на хората на възраст над 65 г. ще се повиши с близо 40%, според доклад на ЕК от 2015 г. относно остаряването. Интересен факт е, че само за последното столетие към средната продължителност на човешкия живот са добавени повече години, отколкото през всичките хилядолетия на еволюцията. Тенденцията за по-дълъг и качествен живот е част от съвременното развитие на хората. 

Билети за събитието вече се продават онлайн в мрежата на Eventim. Стандартният е на цена 20 лв., а тази година организаторите предлагат и специален пропуск на цена от 30 лв., който комбинира стандартен билет + билет за посетител над 65 г. Тази година "Форум Дълголетие" ще се проведе от 13 ч. на 29 октомври в в City Mark Art Center (бившето кино "Левски").

Форум Дълголетие
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?