Неваксинирани съпрузи от Вирджиния, САЩ, починаха от коронавирус в рамките на две седмици, оставяйки след себе си пет деца, съобщава Yahoo News.

Роднините на Кевин и Мисти Митчем са ги увещавали да се ваксинират, но двойката е отказвала. След 17 години брак те оставят четири деца, като Кевин има син и внук от предишна своя връзка.

Братът на Кевин споделя, че миналия месец брат му е имал кашлица, отишъл на лекар и се върнал у дома с предписаното лекарство. Няколко дни по-късно е дал позитивен резултат на теста за COVID-19 и му било препоръчано да стои вкъщи и да почива. След още няколко дни съпругата му Мисти, която е диабетичка, се разболяла и влязла в болница.

Жената веднага е поставена на кислород, а бъбреците й са функционирали само с 50% от възможностите си. На следващия ден в болница е приет и съпругът й.

Мисти умира на 23 септември на 46-годишна възраст. Само няколко дни след първите симптоми на коронавирус.

Съпругът й Кевин умира на 8 октомври на 48 години. Той не е бил с наднормено тегло и не е имал предишни заболявания. Не е пушил и не е приемал алкохол или наркотици.

И двамата не са искали да се ваксинират заради информацията, която са прочели в интернет.

„Освен мъка изпитваме и гняв, тъй като все още мнозина отказват да се ваксинират. Така или иначе човек трябва да си сложи множество ваксини още в първите години на своя живот. Какъв е проблемът точно с тази?“ – коментира братът на Кевин.

 

Ваксинирахте ли се срещу коронавирус?