.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Домашните любимци са новият пробиотик

Даяна Петкова | преди 1 година
домашни любимци пробиотик
Снимка: iStock
Ето как притежанието на куче или котка вкъщи стимулира здравето

Учените обръщат все по-голямо внимание на милиардите бактерии и вируси, които пренасяме в дома и офиса си, което поражда нарастващо безпокойство и загриженост за дезинфекцирането им. Оказва се обаче, че не всички микроогранизми са вредни за здравето.

Епидемиологичните изследвания сочат, че някои от разнообразните микроби, внесени от домашните любимци, могат да стимулират развитието на имунната система у хората.

Децата, които израстват през първите три месеца в жилища с четириноги любимци, имат по-малък риск от развитие на автоимунни заболявания като алергии и астма, коментира ръководителят на изследването проф. Джордан Печиа от Йейлския университет.

От животните, именно кучетата внасят това разнооразие от микроогранизми, което действа като пробиотик за организма. Публикуваното научно изследване в списание "Proceedings of the Royal Society B" показва, че притежанието на куче повишава нивата на 56 различни вида бактерии във вътрешната среда, докато при котките - само на 24.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?