.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Добро здраве с една проста дихателна техника

Евгений Милов | преди 3 години
дишане
Снимка: iStock
Дихателно упражнение, което ще ви зареди с енергия, спокойствие и позитивизъм

Йога изкуството на дишането се нарича пранаяма – контрол на жизнената  енергия чрез дихателни упражнения. Упражнявайки дишането си, лесно можете да постигнете добро физическо и психическо здраве – пробвайте тази дихателна техника по няколко минути всеки ден, за да се убедите сами:

1. Легнете/седнете с изпънат гръбнак, за да отворите напълно дихателните пътища. Затворете очи и уста и поставете ръце върху корема – вдишайте бавно и дълбоко през носа, докато не почувствате как коремът се издува.

2. Поставете ръце под основата на ребрата и продължете вдишването в средната част на белите дробове, докато не почувствате как гръдният кош се разширява странично.

3. Поставете ръце в горната част на гърдите и продължете вдишването в най-горната част на белите дробове, докато не почувствате как раменете се повдигат нагоре.

4. Задръжте дъх за момент, след което много бавно го издишайте обратно: от върха – към средата на гърдите – до основата на белите дробове.

Повторете дихателната техника най-малко 5 минути, като се опитате да съсредоточите вниманието си единствено върху нея, без да разсейвате мислите си с нищо друго.

Ключови думи:Здраве, Йога, Дишане
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?