.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Дясната ви ръка показва дали сте предразположени към рак

| преди 3 години
бенка
Снимка: iStock
Един преглед, който може да направите сами в дома си

Британските учени откриха нова техника, която може да показва предразположеността на човек към меланоми и рак. Изследователи от Кралския колеж в Лондон са разработили изцяло нов метод за диагностика. Най-интересното е, че не е нужно да се прави от лекар, а може да се използва във всеки дом.

Какво трябва да направите?

Облечете си потник. Разтворете дясната си длан. Внимателно огледайте цялата ръка и пребройте всички родови петна и ясно оформени бенки, които имате от рамото до върха на пръстите. 

Според резултатите в този доклад, ако те са повече от 11, това означава, че по цялото тяло са над 100. А това респективно води до извода, че има риск от образуване на меланоми. 

Изследователите обясняват, че броят на невусите по тялото е един от най-важните маркери за риск от рак на кожата. 

Защо дясната ръка и каква е връзката с меланома?

Изследванията са установили, че дясната ръка дава най-точна мярка за общия брой на петната и Те се провеждани в продължение на почти девет години, считано от 1995 до 2003 г., с участието на 3594 жени. Изследователите смятат, че този нов метод за диагностика ще помогне на лекарите бързо и точно да идентифицират проблемите на пациентите.
Меланомът е вид рак на кожата, който онколози наричат ​​"черната кралица на туморите" заради неговата ужасна сила. Този вид рак се развива почти светкавична скорост, много бързо дава метастази и може да доведе до трагични резултати.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?