.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Диетични "опасности” за образуване на бъбречни камъни

д-р Вергиния Николова | преди 5 години
Мъж и жена пият вода
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Бъбречните камъни са продукт от хранителните продукти, които вие консумирате

Главната причина за бъбречните камъни е твърдата вода. Тя съдържа неорганични минерали като калциев карбонат и магнезиев карбонат. Тях тялото не може да ги усвои. Обикновено тези отпадъци се изхвърлят през бъбреците в урината. Проблемът възниква, когато количеството им е твърде голямо, а и липсва достатъчно течност, за да ги отмие. 

Неорганичните минерали и киселинни кристали могат да причинят камъни и в бъбреците, и в пикочния мехур. Лабораторно доказване на калций в урината говори за предразположение към образуване на бъбречни камъни. Калцият се намира в най-голямо количество в бъбречните камъни.

Много хора познават острата криза от камъни в пикочната система. Човек не може да допусне, когато види големината на камъчето или песъчинките, че те са причината за нетърпимата режеща болка. За да избегнат нова криза, повечето хора са силно мотивирани за промяна в начина на живот и диета.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?