.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Знаете ли как да обелите твърдо сварено яйце за 5 секунди?

LadyZone.bg | преди 3 години
2111050419.jpg
3, 2, 1... старт!

Хронометърът се върти! 

Знаете ли, че яйцата са сред най-здравословните закуски! Богати на протеини, те са една от най-чистите натурални продукти с висока хранителна стойност, полезна за всяка диета.

Когато бързаме рано сутрин, последното, с което искаме да се занимаваме е яйцето, което трудно се бели. Е, имаме решение на проблема. То спестява както време, така и излишни нерви в името на здравословното хранене.  

За целта ви е необходима 1 чаена лъжичка сода за хляб.

Техниката е следната - Потопете яйцата в тенджера със студена вода, след което добавете содата към водата. Варете на средно висока температура, докато водата заври, след това покрийте с капак, отстранете тенджерата от котлона и оставете настрана 8 до 10 минути.

Содата прави водата по-алкална, което разхлабва прегръдката на яйчената черупката около белтъка и я прави по-мека. Така само с едно движение на ръката и... черупката се свлича като кожа.

Вие сте!

NB.: Не се тревожете, че яйцата ще повишат нивото на холестерола. Изследванията реабилитираха името им в това отношение. Добре е само да избираме внимателно откъде купуваме яйцата, тъй като съдържанието на полезни мазнини, вкусът и качеството им зависят изцяло от това как са отглеждани птиците.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?