.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Високата кръвна захар поразява мозъка

Евгений Милов | преди 1 година
кръвна захар
Снимка: iStock
Консумацията на захар води до продължителни когнитивни разстройства

Пациентите с диабет и високи нива на кръвната захар са свързани с по-висок риск от продължителни когнитивни разстройства, сочат резултатите от ново изследване.

Изследването установява още, че по-лошият контрол на кръвната захар, независимо дали хората страдат от диабет или не, може също да доведе до спадане в мозъчните функции в по-късен етап от живота.

Връзката между високата кръвна захар и влошаването на когнитивните способности на главния мозък е категорична, а за да се предотврати процеса, трябва да се контролират нивата на глюкозата в кръвта.

Захарта пристрастява като наркотикЕфектът е подобен на кокаин

Колкото по-високо е нивото на кръвната захар в организма, толкова по-голямо понижаване на мозъчната дейност се наблюдава, алармира медицинският екип зад изследването.

Резултатите са констатирани от съвместно изследване на учени от Колежа за обществено здраве към "Imperial College London" във Великобритания и Института за клинични изследвания към "Peking University" в Китай. Проучването е обхванало медицинските данни на над 5000 души за 10-годишен период от време.

Кръвната захар показва концентрацията на циркулиращата глюкоза в кръвообращението, която е строго регулирана от организма. Нивото на кръвната захар се поддържа между 4 и 6 ммол/л при нормални условия.

10 страхотни неща, които ще се случат с тялото ви, когато спрете захартаРедовната консумация на захар е враг на здравето

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в специализираното списание "Diabetologia"

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?