.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Виното и чаят предпазват от настинка и грип

Евгений Милов | преди 1 година
вино и чай
Снимка: iStock
Сбогом на възпаленото гърло, течащ нос и суха кашлица

Ако искате да се предпазите от настинка и грип в студения зимен сезон, пийте повече чай и вино. 

Черният чай и червеното вино съдържат флавоноиди - химични вещества, които са известни със своите противовъзпалителни и антиоксиданти свойства.

Бактериите в стомаха използват флавоноидите, за да създават химикал, известен като DAT, който стимулира имунната система на организма. А повишената имунна система намалява риска от развитие на настинка и грип.

Така, вместо да лекувате възпалено гърло, кашлица, главоболие и дискомфортни грипни симптоми, по-добре се наслаждавайте на здравето, като консумирате повече чай и вино.

Резултатите са от изследване на американски учени от "Washington University", ръководено от д-р Ашли Стийд.

"От години се счита, че флавоноидите притежават защитни свойства, които спомагат за регулирането на имунната система при борба с инфекциите", коментира специалистът.

Диетата, богата на флавоноиди, не е достатъчна - резултатите от проучването показват, че се нуждаем и от правилните микроорганизми в чревната система, за да използваме флавоноиди, които да контролират имунния отговор, допълва д-р Тадеус Стапенбек от екипа.

Как ви действа есента?