Ресторант в Ковънт Гардън (Лондон) предлага нов вид сладолед – направен от кърма. Производителите твърдят, че той е чист, органичен и абсолютно натурален.

Порция сладолед в ресторанта струва 14 паунда (около 30 лева).

Десертът, наречен Baby Gaga (Бейби Гага) се прави с кърма, дарена от 15 жени, които се отзовали на реклама в онлайн форум за майки, съобщава BBC. „Изобрететалят” на този сладолед - Мат О’Конър вярва, че новата рецепта ще пожъне успех.

Една от жените – Виктория Хайли (на 35), твърди, че ако възрастните осъзнаят колко вкусна е кърмата, все повече майки ще започнат да кърмят децата си. Дарението на госпожа Хайли било пастьоризирано, преди да бъде смесено с мадагаскарска ванилия и лимонов аромат.

Госпожа Хайли, която получава по 15 лири за всеки 4,5 кг мляко, споделя, че намира идеята за страхотна: „Какво лошо има в това да използвам преимуществата си, за да си докарам малко допълнителни пари?” – пита тя. „Уча жените как да започнат да хранят децата си с кърма. Те не получават кой знае колко подкрепа и всяка малка помощ е от полза.”

„Ако е достатъчно добро за децата ни, е добро и за останалите от нас” – казва О’Конър.  „Някои хора ще чуят за това и ще си кажат „бляк” – но всъщност това е напълно органична и абсолютно естествена храна”.

О’Конър казва, че здравните изследвания на кърмещите жени са същите като тези, които се правят на донорите за кръв.

„Никой не е правил нищо интересно със сладоледа през последните сто години” – добавя той.