Диетата, която ще ви представим се казва 3 ябълки на ден. И не, тя съвсем няма за цел да ви остави цял ден само на три ябълки. Ще си похапвате това, което и досега, само че преди всяка хранене, ще поемате и по една ябълка – общо три – по една на закуска, обяд и вечеря.

За автора
Диетата 3 ябълки на ден е измислена от Тами Флин, сертифициран американски диетолог и личен треньор. Благодарение на една от своите клиентки, тя открила, че поемането на само една ябълка преди всяко хранене (без да се променят останалите хранителни навици), води до трайна загуба на тегло. Тами експериментирала и с други свои клиентки, които достигнали доста задоволителни и впечатляващи резултати – загуба на тегло до 8 килограма за 12 седмици.

За диетата
Спазването й не би представлявало трудност почти за никого, дори и за жените, които си мислят, че волята не е най-силната страна от характера им. Единственото правило, което трябва да следвате е изяждането на една ябълка преди всяко ядене. Идеята е, че фибрите в ябълките карат стомаха да се чувства сит, а сладостта им потиска чувството на глад.

В допълнение на диетата с ябълки и при желание за постигане на по-големи резултати, диетолозите препоръчват хранителен режим, които е много близък до известната диета South Beach – относително нисък прием на въглехидрати и намаляването на приема на наситени мазнини.

Препоръчително е храненията на ден да са поне три, като всяко от тях трябва да съдържа под някаква форма и протеини, които също спомагат за потискането на апетита и отслабването. Диетолозите препоръчват и приемането на други плодове, съдържащи фибри.

Препоръчвани храни
Ябълки, обезмаслено сирене, обезмаслено кисело мляко, яйца, пилешки гърди, пуешко месо,  сьомга (или друг вид риба), овесена каша, броколи, зелена салата.

Примерно меню

Закуска
ябълка, омлет със сирене, 1 купичка овесена каша

Предиобедна закуска
100 г сирене
100 г кисело мляко

Обяд
ябълка, печени пилешки гърди, 200 г броколи (сготвени на пара), 50 грама кафяв ориз

Следобедна закуска
1 чаша капучино

Вечер
ябълка, печена сьомга (или някакъв друг вид риба), зелена салата