Австралийски диетолози проведоха ново изследване, според което ентусиазмът на нежния пол да яде здравословни храни, за каквото се смята и сушито, всъщност можело да доведе до неприятни последствия.

Експертите предупреждават за опасности, които някои съставки крият, най-вече йодът, който в такива големи количества може да бъде вреден. Той не се отразява добре на щитовидната жлеза. Освен това е възможно да причини хормонални смущения или рязко качване на теглото, съобщава БГНЕС.

Поради тази причина, авторите на изследването препоръчват консумирането на суши не повече от 2-3 пъти седмично. От друга страна морските дарове са богати на калций, магнезий, натрий и други основни минерали. Изследването не казва нищо за това как влияе на мъжете и защо е вредно само за нежния пол, което според нас е уместен въпрос.

Дали това е наистина така или не, не можем да кажем, но това ново изследване вероятно скоро ще бъде опровергано от друго, което ще докаже обратното.

Във всеки случай прекаляването с каквото и да е, не е никак полезно, а 2-3 пъти седмично, звучи достатъчно добре.