.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Суперхрани срещу ежедневните отрови

| преди 6 години
346797.jpg
Снимки: Fine Line
Можем да помогнем на организма си да се справи сам с всички отрови, които всекидневно му даваме
Твърде много от нас нямат добро здраве поради обездвижване и умерено затлъстяване. Животът, разбира се, продължава… но на по-бавни темпове и постепенно губим своите способности, енергия и тонус, качеството на живота ни се влошава, независимо от материалните ни постижения и финансовите ни възможности.

Оформилите се с времето проблеми – като болки в гърба, в главата, ставни възпаления, артрит, заплахи от рак или безсъние, започват да стават все по-явни. Един ден болката става хронична и причинява все повече дискомфорт. Без да се усетим, идва момент, когато човек престава да пести пари, само и само да се почувства малко по-добре. Посещенията при лекаря обаче – медикаментозното лечение и дори хирургичната намеса, лекуват само симптомите или отстраняват заболялата тъкан, но не премахват причинителя. Поради изчерпването на хранителните вещества в конвенционалните (а до известна степен и в органичните храни), хората продължават да търсят нови възможности и източници за пълноценно и балансирано хранене.

Ако човек реши сам да събере всички необходими му вещества под формата на витамини, минерали и т.н., закупени поотделно в аптеката, ще похарчи много повече пари и ще инвестира много повече време, без да постигне ефект, защото механично съчетаните синтетични витамини и минерали се усвояват много в малка степен от организма. А за съжаление храната на нашите деди вече не е днешната храна.

Развитието на технологиите неизменно се отразява и на хранителната промишленост. Дори и да се опитваме да се храним само с естествени храни, като плодове, зеленчуци, ядки, вече не сме сигурни дали те не са генномодифицирани, да не говорим за химическите добавки /пестициди, консерванти, оцветители и други отрови/, които всеки ден слагаме в стомаха и на кожата си. Тези факти, в допълнение на замърсената околна среда, стреса и всичко, което всеки ден сме принудени да понасяме, няма как да не се отразят на здравето ни. И се появяват т.нар. социално значими болести като рак, МС, инфаркти, инсулт, алергии и мн.др.

Да, наистина, няма как да престанем да се храним и да дишаме, нито пък можем да избягаме от замърсяването, особено ако живеем в голям град. Но можем да помогнем на организма си да се справи сам с всички отрови, които всекидневно му даваме.

Суперхраните имат точно тази функция – когато се храним с тях, ние си набавяме тези градивни елементи на всяка една своя клетка от тялото си, за да може то да се пребори с „лошите" клетки, болните органи да се излекуват сами и организмът да работи все по-добре като едно общо цяло и да ни служи по-добре. Всеки уважаващ себе си човек трябва поне да се замисли над това какво причинява всеки ден на тялото си и колко лесно е всъщност да бъдем малко по-отговорни към себе си. Защото не всеки може да си позволи да се храни само с биологично чиста храна. Тя е модерна в днешно време, но е достъпна само за определен кръг от хора – хората с висока здравна култура, стабилен социален статус и финансови възможности. Другият вариант е да живеем на село на чист въздух и да си произвеждаме всичко сами.

Суперхраните идват в перфектен баланс директно от природата, без никаква намеса на човешката ръка, освен в опаковането и доставката им до вас. Те не са лекарства, защото не лекуват конкретни заболявания, а подобряват общото физическо състояние и в същото време да вредят на организма. Суперхраните не лекуват симптоми – те преустановяват причините за това нашето тяло да боледува. Защото болестта е крайният стадий на проблем, който е можело да бъде предотвратен и лекуването му в повечето случаи отключва друг проблем или в най-добрия случай понижава имунитета.

Следва продължение...

Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
С какво спите?