За да се причисли към суперхраните, една храна трябва да отговаря на много условия:

1. Да съдържа в сравнително малък обем извънредно голямо количество хранителни вещества.
2. Да бъде естествена, а не преработена, и по-точно да няма дезактивиране на ензимите й.
3. Да бъде изключително лесно усвоима от организма на човека, без да го натоварва.
4. Да се отличава с много ползи, които не се постигат с употребата на обикновените храни.

Това, което очакваме от суперхраните, е да зареждат организма с енергия, да пречистват тялото от токсини, радиация и др., да повишават имунитета, да действат подмладяващо и да удължават живота

Суперхраните в природата са:

От водното царство:
Синьо-зелените водорасли АФА (Aphanizomenon Flos-Aquae) от езерото Горен Кламат, спирулина, хлорела, морски фитопланктон и др.


От растителното царство:
Алое вера, акай/асай бери, макуй бери, инка бери (перуански физалис), годжи бери, каму-каму, перуанска мака, конопено семе, какао, жен-шен, нони, корен от якон, кокосов орех и др.


От животинското царство:
Пчелните продукти – мед, пчелен прашец, прополис, пчелно млечице;

Коластра - коластрата съдържа растежни фактори, които подпомагат регенерацията на организма, забавят стареенето и удължават живота, представлява мощен природен антибиотик.

Суперхраните, когато са толкова близко до естественото си състояние, колкото позволяват най-щадящите съвременни технологии на компаниите, които ги произвеждат, действат синергично върху човешкия организъм и са основата на доброто здраве за всеки.

Заключението „Човек е това, което яде” означава, че всичко, което слагате в устата си, засяга вашия разум, тяло и дух. Със суперхраните започваме да ядем благородни храни и да активираме нашето въображение. Когато въвеждате в тялото си суперхрана, вашата енергия се променя, а в резултат на това се променя и вашата концентрация и внимание. Ние консумираме суперхрани всеки ден и те ни карат да се чувстваме по-добре от всякога!