.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Способността за отслабване зависи от гените ви

LadyZone.bg | преди 3 години
На кантара
В скоро време ще знаем с доста добра точност дали има смисъл да спазваме диети или трябва да предприемем нещо друго за отслабване

Ново изследване откри зависимост между определени генетични маркери и способността на човек да отслабне. В проучването са участвали 46 души, които в продължение на осем седмици са следвали определена диета и програма от физически упражнения. Те са дали ДНК материал, от който учените са изследвали 75 маркера, за които се знае, че са свързани със здравословното състояние и склонността към повлияване от диети.

Изследователите са създали математически модел, с който са се опитали да предскажат кои участници ще отслабнат с пет или повече процента от собственото си тегло, и кои ще свалят по-малко от 1%. С този модел те са успели да познаят крайния резултат в 75% от случаите, което е добро постижение.

Тъй като участниците в изследването са малко, учените се нуждаят от още експерименти, за потвърждаване на открието. Добрата новина е, че в скоро време ще знаем с доста добра точност дали има смисъл да спазваме диети или трябва да предприемем нещо друго за отслабване. Това ще спести време, пари и разочарования на много хора по света.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?