.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Спирането на фруктозата ускорява метаболизма за 8 дни

Евгений Милов | преди 2 години
фруктоза
Снимка: iStock
Фруктозата се съдържа в 75% от пакетираните храни и напитки, защото е по-евтина и по-сладка от захарта

Борбата със затлъстяването може да бъде изключително успешна с правилната диета - изключването на храните и напитките с фруктоза, което ускорява метаболизма на организма за едва 8 дни.

Широко използван в хранителната промишленост, високо фруктозният царевичен сироп се съдържа в 75% от пакетираните храни и безалкохолни напитки, защото е по-евтин от захарта и по-сладък с 20% от нея.

Подсладителят обаче отключва механизми в тялото, превръщащи захарите в мазнини, които се натрупват - вместо да се разградят. 

Резултатите от изследване на Проф. Жан-Марк Шварц от калифорнийския "Touro University" сочат, че след като фруктозата бъде премахната от хранителния режим, тялото може да свали натрупаните килограми, справяйки се без лекарства със затлъстяването на черния дроб и диабета. 

Фруктозата се превръща 19 пъти по-бързо от глюкозата в мазнини. Освен това 90% от фруктозата се метаболизира в черния дроб, докато глюкозата се метаболизира 20% в черния дроб и 80% през останалата част на тялото.

Резултатите сред 40 деца със затлъстяване сочат, че изключването на фруктозата само за 8 дни води до спад на лошия холестерол, кръвното налягане, кръвната захар и затлъстяването на черния дроб.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "The Journal of the American Osteopathic Association".

Най-вредният подсладител – фруктозатаВоди до висок холестерол и крие риск от затлъстяване, диабет и инсулт
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?