.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Смайващият ефект на постенето върху мозъка

LadyZone | преди 3 години
2111113578.jpg
Снимка: iStock
... и защо големите фармацевтични компании се опитват да го скрият

Отказвате да постите и сте заклет противник на диетите от всякакъв вид? Вероятно имате право. Да, организмът има нужда от храна, за да си набави енергия и да, мозъкът ви има нужда от енергия, за да работи. В следващите редове обаче ще разберете, че в някои случаи постенето може буквално да спаси живота ви.

Според редица изследвания редуването на периоди с храна и такива без храна може да предотврати болести като Алцхаймер и Паркинсон. Д-р Марк Матсън, преподавател в университет „Джон Хопкинс“ и завеждащ Лабораторията по невробиология към Националния институт по стареене в Балтимор е един от главните изследователи в областта на клетъчните и молекулни механизми, водещи до дегенеративни болести. Той вярва, че храненето по три пъти далеч не е най-здравословният режим, на който може да бъде подложен човек, а постоянните агитации от хранителната и фармацевтичната индустрии да бъде спазван са плод на личните им интереси.

„Диетичните промени отдавна имат доказан ефект върху мозъка. Деца, страдащи от епилептични пристъпи търпят значително подобрение след подлагане на нискокалориен хранителен режим или постене. Също така предотвратява болестите, поразяващи мозъка и понижава риска от сърдечен удар.“

Разравяйки се из многобройните научни изследвания, лесно ще установим едно и също становище – нискокалорийните диети удължават средната дължина на живота и подпомагат борбата на организма с хроничните болести. Обяснение за това истински смайващо явление обаче все още не съществува.

Д-р Матсън твърди, че най-здравословният режим, който трябва да спазва човек е редуване на нискокалориен прием на храни, период на постене, а след това и период на нормално хранене. Според него само така човечеството ще бъде по-здраво, а следователно и по-дълголетно.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?