.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Сиренето не предизвиква сърдечни проблеми

Евгений Милов | преди 1 година
сирена
Снимка: iStock
Редовната консумация на сирене дори понижава нивата на лошия холестерол

Всекидневната консумация на сирене не само не води до сърдечни заболявания въпреки високото съдържание на наситени мазнини, но дори има предимства.

Защото хората, които го избягват, са изложени на риск от сърдечно заболяване, поради по-високите нива на лошия холестерол в организма.

Британската национална служба по здравеопазване алармира, че мазнините в маслото, бисквитите и бекона увеличават нивата на лошия LDL холестерол.

Това съединение в кръвта помага на тялото да функционира правилно, но когато количеството му е прекалено високо, може да се отложи по артериалните стени и да спре движението на кръвта, причинявайки смърт.

Резултатите от изследване на учени от "University College Dublin" сред 1500 участници между 19 и 80-годишна възраст сочат, че консумацията на сирене не е свързана с по-голям риск от заболявания на сърцето и по-висок индекс на телесна маса.

Същевременно яденето на сирене не е свързано с по-високи нива на лошия холестерол в организма – а дори обратното.

Празнуваме Световната седмица на сиренето от 4 до 8 юни!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?