Всекидневната консумация на сирене не само не води до сърдечни заболявания въпреки високото съдържание на наситени мазнини, но дори има предимства.

Защото хората, които го избягват, са изложени на риск от сърдечно заболяване, поради по-високите нива на лошия холестерол в организма.

Британската национална служба по здравеопазване алармира, че мазнините в маслото, бисквитите и бекона увеличават нивата на лошия LDL холестерол.

Това съединение в кръвта помага на тялото да функционира правилно, но когато количеството му е прекалено високо, може да се отложи по артериалните стени и да спре движението на кръвта, причинявайки смърт.

Резултатите от изследване на учени от "University College Dublin" сред 1500 участници между 19 и 80-годишна възраст сочат, че консумацията на сирене не е свързана с по-голям риск от заболявания на сърцето и по-висок индекс на телесна маса.

Същевременно яденето на сирене не е свързано с по-високи нива на лошия холестерол в организма – а дори обратното.

Празнуваме Световната седмица на сиренето от 4 до 8 юни!