Ето нещо много любопитно – ароматът на грейпфрут кара жените да изглеждат по-млади. Защо ли?
Сега ще ви обясним. Нали знаете колко пъти сме ви казвали, че за да бъде една жена привлекателна, тя трябва да се чувства такава. Или по-кратко казано – ако вие се чувствате красива и млада, за такава ще ви смятат и околните.

Знаем обаче и друго – жените много често се чувстваме различно, понякога се променяме на всеки две минути и е много трудно да се възприемаме за неустоими целодневно.

Психолозите твърдят, че това е нормално и не е признак на лудост или на болест. Женското настроение е силно повлияно от хормоните, които могат да се изменят от нисък имунитет, стрес, настинка или проблеми с менструалния цикъл.

Учените, цитирани от БГНЕС, напомнят, че настроението си винаги можем да оправим с любим аромат, както на някакъв парфюм, така и с ухание на плодове или бонбони. Някои жени могат да си оправят настроението дори при мириса на бебешка пудра или мокра кал.

С определени аромати нежният пол може да се почувства по-уверен и привлекателен. Ново проучване сочи, че ароматът на цитрусови плодове подмладява жените, особено уханието на розов грейпфрут. Така околните приемат жената за шест пъти по-млада от реалната й възраст.