.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Седмично меню за здраве и грация

Антония Михайлова | преди 4 години
Диета
Снимки: Thinkstock/ Guliver Photos
Изчиства тялото, повишава имунитета и подобрява обмяната на веществата

Тази програма, която ни предлага американската диетоложа Тара Крафт, е отлична профилактика за много болести, тъй като изчиства тялото, повишава имунитета и подобрява обмяната на веществата. Комбинацията между балансирана лека вечеря и прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове прави диетата изключително здравословна, а резултатите от нея - дълготрайни.

1-ви ден

Закуска и обяд: Витаминозен сок от зелена ябълка и зелечуци

Ябълков сок

Продукти за 1 порция:
1 зелена ябълка
1 кочан къдраво зеле (кале)
1/2 лимон
2 резена целина

Всички продукти се разбиват в блендер и полученият нектар се пие веднага.

Вечеря: Салата Никозия със сьомга

Салата

Продукти за 4 порции:
2 големи яйца
1 чаша зелен почистен фасул
1/2 чаена лъжичка морска сол
1 кочан маруля с отстранени външни листа
1/2 чаша нахут, накиснат и изцеден
2 домата, тънко нарязани
1 консерва висококачествена сьомга, изцедена от олиото
2 с. л. червен винен оцет
1 с.л. дижонска горчица
1 ч. л. мед
2 с. л. студено пресован зехтин

Яйцата се сваряват и се оставят настрана. В отделен съд с половината от морската сол се подправя водата и се сварява зеленият фасул. След 8 минути врящата вода се излива, фасулът се облива със студена вода и се отцежда. В 4 чинии се разпределят марулата, нахутът и доматите. Към всяка порция се добавя парче сьомга и по полоника яйце. Зеленият фасул се нарежда най-отгоре.

За салатения сос се смесват червен винен оцет, горчица, мед и останалата сол. Постепенно се добавя зехтина, като се бърка непрекъснато. Салата се залива с получения дресинг и се сервира.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?