Дженийн Рот е сред най-публикуваните, четени и уважавани автори и лектори по темата за емоциите, храненето и баланса между тялото и духа. Тя добре разбира трудностите, които много жени срещат в поддържането на баланс между работа, личен живот, семейство, интимност, минало и бъдеще и с книгите си ни дава много надежда, че щастието е на една ръка растояние и няма храна, която да може да запълни празнините, на които е нужно ние сами да обърнем нужното внимание.

За емоционалното хранене сме говорили и преди – ако не сте разглеждали двата чудесни материала, може да го направите сега, ето тук – част 1 и част 2.

В началото на работния сезон, когато много от нас все още усещат топлия морски пясък под краката си, но трябва да се върнат на работа, храната може отново да навлезе в живота ни като начин да се утешаваме, да си доставяме радост или комфорт. Сега е добър момент да си припомним правилата за хранене, които клиентите на Дженийн успешно използват за да се хранят пълноценно и да бъдат в душевен и физически баланс.

‘’Събудете се, разгледайте всичко около себе си, спрете да искате това, което нямате и се фокусирайте върху това, което имате. Нямате нужда от камиони пълни с любов, за да заситите гладните си сърца. Бъдете съзнателни във всичко което правите с храната, тогава и малко е достатъчно.’’

1. Хранете се само, когато тялото ви е гладно.

2. Хранете се седнали в тиха и красива обстановка. Това не включва колата ви ;)

3. Хранете се без да се разсейвате с телевизия, книги и вестници.

4. Научете се да различавате желанието за храна от истинския глад. Избирайте храни, за които тялото, а не мозъка ви жадува.

5. Хранете се докато се заситите, като се питате колко ви е достатъчно. Не преяждайте.

6. Хранете се така, сякаш ви гледат. Това означава, че яденето прав пред отворения хладилник приключва сега.

7. Хранете се с удоволствие, наслада и кеф.

Със съдействието на www.artofrealfood.com