След напитките, екзотичните храни и плодовете и зеленчуците, които влияят на либидото ни, ви запознаваме с подправките, които могат и ще ви настроят на сексуална вълна. Ето ги и тях:

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosБосилек
От векове хората вярват, че босилекът стимулира желанието за секс и увеличава плодовитостта като създава и общо усещане за комфорт и добро разположение. В миналото жените посипвали гърдите си с изсушен и стрит босилек, тъй като вярвали, че ароматът му влудява мъжете.

Кардамон
Кардамонът е ароматна подправка, която според някои култури лекува импотентност. Съдържа съставка, имаща способност да увеличава кръвния поток в областите на приложение.

ШафранСнимка: Thinkstock/Guliver Photos
Цветове на шафрана са много търсени не само заради лековитите им свойства, но и заради невероятно бързото въздействие върху мъжете, изразяващо се в изостряне на сексуалния апетит.

Ванилия
Вярва се, че ароматът и вкуса на ванилията увеличава желанието. Легендата гласи, че Ксанат, младата дъщеря на мексиканската богиня на плодородието, се влюбила в тавтонски младеж. Поради божествения си произход тя не можела да се омъжи за него и се превърнала в растение, носещо удоволствие и щастие.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosДжинджифил
В продължение на векове хората са смятали джинджифила за афродизиак заради екзотичния му аромат и неговата способност да стимулира кръвообращението.

Индийско орехче
В древен Китай жените възхвалявали магическата сила на индийското орехче. Проучвания са установили, че въпросната подправка увеличава склонността към намиране на партньор при опити, проведени с плъхове, но не съществуват доказателства за същия ефект върху хората. В големи количества индийското орехче може да има халюциногенен ефект.

АнасонСнимка: Thinkstock/Guliver Photos
Древните гърци и римляни вярвали, че смученето на семена от анасон увеличава сексуалното желание. Анасонът съдържа естрогенни съставки, наподобяващи женските хормони.