Целулитът е проблем, с който се опитват да се справят не само закръглените жени, но и тези, които нямат никакви грижи относно теглото си. Заседналият начин на живот, алкохолът, цигарите и все вредните навици са причина за появата му. Това всички го знаем. Важно е също да осъзнаем, че измежду лошите навици трябва да внедрим и няколко здравословни, за да компенсираме всички вреди за тялото.

Ако сте от мързеливите и движенията не са вашата стихия, но за сметка на това обичате да си похапвате често, то не забравяйте да внедрите в менюто си няколко здравословни храни, които освен всичко са вкусни, а някои от тях и много екзотични.

Храни против целулит:
Плодове – ананас, папая, манго, портокали, грейпфрут, къпини, малини, боровинки, ягоди,  касис, ябълки

Зеленчуци – спанак, моркови, картофи, краставици, лук

Плодовете и зеленчуците са неизчерпаем източник на здраве за цялото тяло. Освен това се грижат за красивите форми на женското тяло, като редовната им консумация ще ви гарантира редуцирането на целулита.

Какво ни носят плодовете и зеленчуците?
Витамин С помага на тялото да произвежда повече колаген, който е отговорен за еластичността на кожата.

Лецитинът намалява количествата на т.нар. лош холестерол в кръвта и увеличава добрия. Това води до по-добра циркулация на кръвта и заздравява кожата.

Антиоксидантите, с които са пълни всички плодове и зеленчуци ни освобождават от токсините, които от своя страна намаляват еластичността на кожата и кръвообращението в капилярите.

Фибрите също са важни за организма. Те действат като двигател за метаболизма, като не позволяват в тялото да се задържат излишни вредни вещества, които пък действат отрицателно на кожата.

Вода – високото съдържание на вода в плодовете и зеленчуците също играе съществена роля за борбата с целулита. Затова трябва да си я набавяме в достатъчни количества всеки ден.

Съвети за консумирането на плодове и зеленчуци:

-    за да се възползвате максимално от качествата на всеки плод или зеленчук, е добре да го консумирате суров
-    купешките натуралните сокове не са вариант или заместител на плодовете
-    дори и да си направите прясно изцеден сок, винаги предпочитайте цял плод пред него, защото при преработката много от полезните вещества се губят по веригата
-    семките на плодовете концентрират в себе си много от полезните вещества в един плод, затова не ги подценявайте
-    в някои страни жените използват листата на папаята, за да ги втриват направо върху кожата, за да е гладка и стегната