Следите теглото си всеки ден, внимавате какво си похапвате, водите активен начин на живот и все още не можете да свалите някой и друг килограм. Причината може да се крие другаде. Според последни проучвания по темата, приемането редовно на някои определени витамини и хранителни добавки, може да помогне в значителна степан в борбата с килограмите.

Витамин D

Ако тялото ви не си набавя достатъчно витамин D чрез слънчевите лъчи, то тогава вашата талия ще плати цената. Изследователи от Университета в Минесота открили, че повишаването на количеството витамин D в кръвта на жени и мъже с наднормено тегло, при стартирането на нискокалорична диета, спомага за по-бързото сваляне на килограми.

Витамин C

Искате да изгаряте калории, вместо те да се лепят на дупето ви. Витамин C може да се окаже разрешението на проблема. Според изследвания на Университета в Аризона физическите упражнения изгарят повече мазнини, когато се комбинират с 500 мг витамин C под формата на таблетки. Приемането трябва да става всеки ден в продължение на месец. Ако сте любител на плодовеte и зеленчуциte и ги консумирате в големи количества, тогава може да намалите приема на витамин C.

Калций

Жени, с наднормено тегло, които приемат по 1200 мг калций на ден, отслабват с 5 килограма повече в продължение на 15 седмици, в сравнение с други, които не го правят. Това са открили от Британски вестник, посветен на храненето. Калцият ни кара да се чувстваме сити и да не преяждаме. Опитайте с 1000 мг на ден, разделен на две дози по 500.