Време е да мислим за събличане по бански около басейн или на шезлонг край морето. Естествено се поражда и желанието да стегнем корема. Сигурен и приятен начин за вталяване е консумацията на плодове вместо сладкиши.

Купете си половин килограм плодове от един или два вида. Яжте плод всеки път, когато ви се прииска да посегнете към сладолед, бонбон или сладкиш. По-добре яжте плодовете цели заради фибрите, а не под формата на сокове. Фибрите помагат фруктозата да се абсорбира по-бавно и така се поддържа усещане за ситост. Важно качество на фибрите е подобрената перисталтика и редовно изпразване на червата. Именно редовната консумация на плодове намалява апетита за сладко и вносът на излишни калории в тялото също намалява.

Ако сте обичали да си похапват между храненията, притъпявайте апетита си като хапвате круши или ябълки. Специалистите препоръчват и двата плода да се консумират с кората, за да може да се извлече максимумална полза от тях.

Не пропускайте бананите. Те също са подходящи за хора, които искат да поддържат стройна фигура. Независимо, че съдържат доста калории в себе си, по един банан на закуска, вместо сандвич или тестена закуска ще ви даде очаквания резултат. Освен това бананите съдържат калий и доста голямо количество витамин В6, нужен на нервната система и за поддържане на кръвната захар в нормални граници.

Цитрусовите плодове - портокали, грейпфрут, помело са не само обичани плодове, но те действат отлично върху моториката на червата и извеждат токсините от тялото. Техният аромат и вкус допълнително ще ви повишат настроението.

Един сочен пъпеш за деня е достатъчно нискокалоричен, но вкусен плод. С него ще  притъпите глада си между основните хранения. Ще нормализирате отделянето на жлъчен сок и ще подобрите храносмилането.

Ако обичате екзотични плодове, папаята чрез съдържанието на папаин ще съдейства за разграждането на въглехидратите и белтъчините. Авокадото, богато на полезни растителни мазнини, витамини и микроелементи ще засили общо обмяната на веществата. Чаровните зрънца на нара със сигурност ще убиват апетита. Антиоксидантите в него нареждат нара сред първите места като е един от плодовете на младостта.

Кога, ако не сега, е време за консумация и на череши. Възползвайте от сезонното им изобилие и започнете с плодовото предизвикателство за възстановяване на стегната фигура. Ако искате да се вталите, трябва да имате винаги на разположение фруктиера с плодове.