Предлагаме ви три, съвсем нови диети. Изберете тази, която най-много ви допада, и можете да започнете изпълнението й още днес.

Диета с костен бульон

Триседмична програма на диетоложката Келиан Петручи. В два дни от седмицата консумирате почти само костен бульон, а през останалите дни – само месо, риба, яйца, плодове и зеленчуци. Обръщате гръб на млякото и млечните продукти, зърнените храни, соята и захарта. Петручи твърди, че можете да отслабнете с до 7 килограма за 21 дни. Освен това ще подобрите имунната си система, а кожата ви ще стане по-гладка.

Коментар на експертите: "Диетата е чудесно начало за сваляне на тегло, но все още няма клинични изследвания върху останалите ефекти. Петручи твърди, че се заздравяват ставите, но това трябва да се докаже с изследвания."

Микробиологична диета

Разработена е от доктор Рафаел Келман и се фокусира върху трилионите микроби, живеещи в стомаха ни. От тях зависи не само теглото ни, но и цялостното ни състояние. Диетата препоръчва да се ядат ферментирали храни като кисело зеле и туршия, защото съдържат много пробиотици. Поне през първите три седмици трябва да се избягват храните с "нездравословни бактерии" – това са твърде обработените храни, зърнените култури, захарта, глутена и млечните продукти.
Горещо се препоръчват: аспержи, чесън, моркови, праз, бамя, лук, репички и домати.

Коментар на експертите: "Диетата звучи добре и със сигурност ще отслабнете, но не очаквайте толкова бързо да обновите и подобрите стомашната си флора. Тя не зависи само от това, което поглъщате."

Непробиваемата диета - #THE BULLETPROOF DIET

Разработена е от Дейв Аспри, който съветва да започнете деня си с Bulletproof кафе, съдържащо краве масло, кокосово и палмово масло. Идеята е да си набавяте 50-60% от дневните калории чрез здравословни мазнини (изброените вече масла), 20% чрез протеини (месо и морски храни), а останалите 20-30% чрез зеленчуци. Не трябва да се консумира глутен, захар, зърнени и бобови храни.

Според Аспри диетата се казва Bulletproof, защото ще бъдете пълни с енергия и няма да усещате глад, който да замъглява мозъка ви.

Коментар на експертите: "Добре е да промените хранителните си навици, но толкова много мазнини не са подходящи за всеки."