...че диетите са свързани и с правила, които не се свеждат единствено и само до храната. 

#Здравословното отслабване изисква сваляне на 0,5 до 1 килограм на седмица. Някои си мислят, че може да свалят до пет килограма на седмица - възможно е, но това не означава, че ще са премахнали излишните мазнини от тялото. Един килограм телесна мазнина се равнява на 3500 калории, ако направите така, че седмично да намалите приема си на калории с 500 по-малко и тренирате редовно, ще успеете да свалите 0,5 кг. в рамките на седем дни. 

#Стресът влияе много на телесното тегло. Колкото повече сме подложени на напрежение, толкова по-трудно е да стабилизираме или свалим килограмите. Затова когато сте на диета, старайте се да на не бъдете подложена на стресови ситуации или ако това е невъзможно - намерете своя начин да се отърсвате от негативната енергия. 

#Когато сте на диета е добре да намалите приема на натрий, защото заради него може да задържате повече вода. По време на режим можете количеството натрий в хранителния ви режим не бива да надминава 2,5 милиграма на ден. 

#Прескачането на закуската или обяда, вечерята дори, може да забави процеса на сваляне на килограми. За да поддържате метаболния ритъм е добре да се храните на всеки 2 или 3 часа - по малко, но често. 

#Когато тренирате старайте се на наблягате на кардио упражненията. Междувременно може да комбинирате с вдигане на тежести, гимнастика и други за стягането на мускулатурата. 

#Възползвайте се от диетата, за да си създадете дълготрайни и здравословни хранителни навици. Лъжа е, че една диета е достатъчна, за да свалите излишните килограми и след това да продължите да се храните както преди. Това е повод да промените начина си хранене, така че във времето не само да стабилизирате теглото си, но и да водите по-здравословен начин на живот. 

#Диетите не бива да бъдат вид наказание. Кой е казал, че по време на режим, не можем да си доставяме малки сладки удоволствия?! Разбира се, че може! Само че с мярка.  

Като заключение бихме искали да споделим с вас, че диетите са хубаво нещо, но не биват да се прекалява с твърде честото им повторение. Рисковете са сърдечни заболявания, диабет и други инфекциозни болести. Затова нека бъдем красиви, но отговорни.