Много от нас се надяват да свалят някой и друг излишен килограм, но в същото време не правят нищо по въпроса – все не се решават кога да започнат диетата, кога да си купят карта за фитнес или да се запишат на танци или аеробика. Ако сте от този тип, то не се отчайвайте, че не ви достига воля, а се заемете с изпълнението на следващите няколко "отслабващи" идеи, и то обосновани научно.

Увеличете времето за сън

Изследване проведено от университа „Харвард” открива, че жените, които спят по-малко от 5 часа в денонощието имат 30% по-голям шанс да напълнеят, в сравнение с тези, които отделят нормално време за сън – по 7-8 часа. Това е най-простото, което можете да направите за теглото си – просто спете повече.

Смейте се на воля

Друго проучване по темата отслабване показва, че ако се смеем средно по 10-15 минути дневно, то изгаряме по около 40 калории. Така че се заемайте с гледането на комедии или с правенето  на други неща, които ви разсмиват.

Домашно приготвената храна – правилният избор

Насочваме погледи към следващия научено доказан факт – домашно приготвената храна съдържа 60% по-малко калории, от тази приготвяна в ресторанти или т.нар. джънк фууд. Като добавка – започнете да готвите със зехтин или растителна мазнина. Това също ще доведе до намаляване на теглото.

Дъвчете дъвка – за оросяване на мозъка и за изгаряне на калории

Всяко усилие се увенчава с успех, макар и малък. Така е и с дъвченето на дъвка – за един час не само ще стегнете лицевите мускули, но и ще изгорите цели 11 калории. Като плюс вземате и намаляващото желание за сладки неща.

Млечните продукти – наш съюзник в отслабването

Университетът в Тенеси провежда проучване, според което похапването на нискокалорични млечни продукти три пъти дневно води до изгаряне на мастните натрупвания на корема. Е, какво чакате?

Разходка за здраве

Не ви се иска да се потите цял час във фитнеса или да спазвате строга диета? Тогава излизайте на разходка преди всяко хранене, защото само 20 минути чист въздух и минимални усилия ще помогнат за по-бързото усвояване на поетите калории по-късно.