.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Намалете парното, свалете излишните килограми!

| преди 8 години
Намалете парното, свалете излишните килограми!
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Отоплението в дома ни пречи на изгарянето на натрупаните калории

Ако пестенето на енергия в името на природата не е достатъчно силен стимул за вас, за да намалите отоплението в дома си, какво ще кажете за това – по-ниските температури спомагат за свалянето на килограми! До това заключение стигнал екип от учени от Юнивърсити колидж в Лондон, цитиран от БГНЕС.

За да се чувстваме комфортно през зимата, всички ние прекарваме голяма част от времето си вкъщи, докато климатикът или радиаторът (или и двете) работят на пълна мощност. Забравяме за така здравословните разходки в парка и избягваме вдишването на студен въздух. Именно той обаче кара организма ни да гори по-бързо натрупаните мазнини. Така пък се увеличава телесната ни маса.

Топлината в дома ни кара тялото ни да гори по-малко калории, които по принцип изразходва, за да се загрява до нормалните нива.

Вътрешната „пещ”, която ни топли, всъщност са така наречените кафяви мазнини. Доказано е, че те се съдържат в по-големи количества в организма на слабите хора и се образуването им се подпомага от честото излагане на хладен въздух.

Бебетата се раждат с много кафяви мазнини, но те намаляват с течение на времето.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?