Ето ги и тях:

1)Килограмите могат да се свалят само с диета (ЗАБЛУДА)

Когато решите да отслабнете само с диета, тялото ви губи мускули. За тези, които отчаяно искат да свалят килограми, този факт не е решаващ, а би трябвало да бъде.

За да съществува мускулна маса, е необходимо тя да се захранва с енергия – тоест с калории. Загубата на тегло може да бъде впечатляваща, но само за известно време. Завръщането към старите навици след загубата на мускулна маса връща и мастните натрупвания.

Поради това диетата без тренировки меко казано е несигурна и безсмислена.

 

2)Тренировките с гирички при жените правят огромни мускули (ЗАБЛУДА)

Много жени имат фобия към ползването на гирички,  вярвайки, че вдигането на нещо по-тежко от чаша вино създава големи и неженствени мускули. Естествено е, че дори и насън те не биха искали да изглеждат мъжеподобни.

Но драги дами, вие сте в пълна заблуда. Изключително трудно е да се напомпат мускули. Дори бодибилдърите, посветили живота си на вдигането на стотици килограми, успяват годишно да увеличат мускулната си маса съвсем незначително.

Второ, хормонът тестостерон, отговарящ за трупането на мускулна маса, се произвежда в женския организъм в съвсем малки количества.

Тренировките не могат да навредят, особено умерените, които всъщност оформят мускулите, за каквито всяка жена мечтае.
Освен това тренировките подобряват метаболизма, освобождават от вредните радикали, стопяват мазнините, превръщайки ги в енергия, необходима за нормалната работа на организма.

 

3)Необходими са големи количества зехтин за намаляване на килограмите (ЗАБЛУДА)

Зехтинът спада към групата на ненаситените мазнини, които са здравословни за организма, тъй като го предпазват от сърдечносъдови болести, рак и подпомагат понижаването на холестерола.

По-важно обаче е да се отчете фактът, че зехтинът спада към групата на мазнините.
Една лъжица студено пресован зехтин съдържа около 90 калории, затова не е препоръчително да се прекалява дори и с него.

Решете в кое ястие да поставите няколко лъжици зехтин – това може да бъде салатата, сосът или макаронените изделия, например.

 

4)Тичането е най-добрият начин за отслабване (ЗАБЛУДА)

Тичането, плуването и карането на колело са най-честият избор за онези, които искат да изгубят килограми.

Изследванията показват, че за една минута умерено тичане се изгарят едва 11 калории, при каране на колело – 3,9 калории, а при плуване с умерено темпо само 15,7 калории.

Знаейки тези данни, хората не търсят друго решение, а измъчват тялото си с допълнително натоварване, като редуват карането на колело по равно шосе с каране по стръмно нанагорнище ...

Затова преценете сами дали си струва да отделяте литри и литри пот, за да застанете на кантара и да припаднете от недоумение.
Посъветвайте се най-накрая със специалист, направете си програма и план, които преди всичко да са пригодени към тялото ви и които да дадат желания резултат.

 

5)Коремните преси премахват мастните натрупвания (ЗАБЛУДА)

Факт е, че чрез коремни преси можете да постигнете плочки в тази критична част, но също така е факт и, че те няма да ви помогнат при топенето на мастните натрупвания.

Единственият начин, с помощта на който ще победите врага, е комбинацията от диета и тренировки. А съществува и едно магическо упражнение, за което не е необходимо определено място и време.
Можете да го направите по време на пътуване или по време на работа в офиса.

Цялата мъдрост е в дишането. Седнете изправени и вдишайте въздух през носа, като го вкарвате не в дробовете, а в корема. Задръжте въздуха и го издишайте през устата.
Повтаряйте упражнението поне 10 пъти три пъти на ден.