.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Колко са вредни самоволните диети

| преди 9 години
Колко са вредни самоволните диети
Рядко се среша, която да е на 100% щастлива от начина по който изглежда. Thinkstock / Gulliver Photos
Диетолози настояват за по-стриктен контрол върху храни, добавки и експерти, които определят методите за отслабване

Над 80% от българките пазят диета. У нас обаче няма кой да контролира с какви продукти отслабват те. От Българското дружество по хранене и диетика алармираха, че в стремежа си да изглеждат красиви, дамите могат трайно да увредят здравето си.

Прилагането на диети в повечето случаи е самоволно. Жените търсят рецепти за вталяване в интернет, от медиите или от познати. Специалистите предупреждават, че тази практика може да бъде много опасна. Особено ако се използват различни добавки и хапчета за отслабване, с неизяснено съдържание.

Ето защо трябва да бъдат засилени проверките от страна на контролните органи. Диетолозите искат да бъде направен регистър на специалистите, които имат право да практикуват. Диета, преписана от самозван диетолог, може да доведе до сериозни увреждания.

Експертите са категорични, че за да бъде контролиран пазара на хранителни продукти и добавки, трябва да се въведе български държавен стандарт за всеки един продукт. Другото им искане е създаването на дълго обещаваната Агенция за безопасност на храненето.


А, докато това стане, отслабвайте само след консултация с лекар, за да не се превърне търсеният ефект в дефект.

 

Този материал и видеото към него са предоставени от PRO.BG специално за LadyZone.bg

Ключови думи:Жени, Диети, Вреда
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?