.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Колко бързо мога да отслабна?

Галина Толкингтън | преди 5 години
355972.jpg
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
С приближаването на лятото всеки иска да намери бърза диета и да влезе в дрехите от миналата година. За да сте доволни от положените усилия обаче е хубаво да знаете колко бързо може да отслабнете.

Едно от предимствата на дискусиите във форума на Lady Zone, е че мога да общувам директно с дамите, които искат да влязат във форма и да видят как кантарът тръгва стремително надолу. С приближаването на лятото всеки иска да намери бърза диета и да влезе в дрехите от миналата година. За да сте доволни от положените усилия обаче е хубаво да знаете колко бързо може да отслабнете.

Скоростта на отслабване зависи от няколко базисни "подробности". На първо място е въпросът от какво е съставено теглото: разбира се, имате излишни мазнини, но имате и т.нар активно или чисто тегло. Това е масата на тялото, когато от общото число, което показва кантара, извадим мазнините. Когато отслабвате, стремежът ви е да свалите мазнините, които се намират между органите и под кожата; никой не започва диета с мисълта да изгуби кости, органи и мускули. Вашата цел е да изгубите мазнини, а кантарът ви показва общото тегло – затова и често послъгва. Един килограм надолу не означава един килограм изгорени мазнини.

  • За да изгубите излишна мазнина, тялото трябва да изпита недостиг на енергия, т.е за достатъчно дълъг период от време приетите калории да надвишават изразходваните. Това правило важи за всички здрави хора. Представете си, че дневно не ви достигат 450 калории – тялото може да мобилизира 50 гр от мазнините ви за да обезпечи тези нужди. Повечето диети гарантират недостиг на 500-1000 калории дневно, което означава, че дори при пълен глад, рядко може да мобилизирате и изгорите повече от 100-150 грама мазнини и то при чудесни за целта хормонални условия.

 

  • Защо тогава кантарът показва 2-3 кг надолу само след 3-4 дни на диета? Много често това е загуба на вода, складирани хранителни вещества и част от съдържанието на червата ви. Ако започнете да се храните както преди, ще видите как това тегло ще се завърне за нула време – реално сте свалили много малко мазнини. Този ефект е особено силен при диетите с ниско съдържание на въглехидрати. При диетите с много ниско съдържание на калории след време може да се понижи теглото на мускулите и костите, което е силно нежелателно.
Ключови думи:@
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?