.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Каква храна консумира светът

Евгений Милов | преди 36 седмици
храна
Снимка: iStock
Най-важното от инфографиките на "National Geographic"

Консумацията на различните видове храна варира сериозно в страните и континентите по света, като редакторите на списание "National Geographic" се заемат да изследват как се променят хранителните навици на хората в различните райони на планетата за последните 50 години.

National Geographic
Снимка: National Geographic

Така виждаме, че генерално хората по света си набавят най-много калории от зърнените храни (45%), захар и мазнини (20%), плодове и зеленчуци (11 %), месо (9%), яйца и млечни продукти (8%) и други (6%).

Средният дневен прием е 2870 калории за човек.

National Geographic
Снимка: National Geographic

Най-консумирани като количество (грам на човек) са плодовете и зеленчуци (40 %), зърнените храни (21%), яйца и млечни продукти (15%), месо (9%), захар и мазнини (7%) и други (8%).

Средният дневен прием е 1878 грама за човек.

храна
Снимка: iStock

Инфографиките на "National Geographic" предлагат също интересен поглед към растящата консумация на месо (телешко, свинско, птиче, морски продукти и други) в световен мащаб за периода между 1961-2011 г. Вижте подробна информация в сайта на изданието.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?