Предстои ти парти и се чудиш как ще издържиш цяла нощ. Хем ти се иска да си изкараш бомбастично, хем не си много сигурна, че ще имаш физическите сили. Ето няколко съвета как да не се превърнеш в 00:00 в Пепеляшка и партито да продължи до сутринта.


Добър сън

Следобедният сън е отговорът на загадката кое е онова нещо, което ни е досадно, когато сме малки, и все не ни остава време, когато пораснем. Ако имате възможност и тихи съседи поспете няколко часа следобяд преди вечерното парти. Оставете си известно време за събуждане  – за гледане в една точка, кафе, душ. В летните жеги излизането от следобеден сън е като излизане от цялостна упойка при операция.

Добра храна
Питателната храна ще бъде вашият енергиен резервоар, от който тялото ви ще черпи сили през цялата парти нощ. Хапнете високопротеинова храна - телешко филе, морски дарове, яйца, пълнозърнест хляб, плодове и зеленчуци.

Танци-манци
Танците са перпетууммобилето на хубавата парти вечер. При тях действа принципът на Мечо Пух – колкото повече – толкова повече. Затова колкото повече танцувате, толкова повече ще ви се танцува. Вземете си обувки със здрави подметки и се отдайте на ритъма.

Сладка бомба в джоба
Най-добрият вариант е десерт със семена и ядки – сусам, слънчогледови или тиквени семки, фъстъци и мед. Такова десертче често носят в раниците си и планинарите. То действа като бомба – дава мигновена енергия и утолява глада, появил се, заради изхабената от танци енергия.

Свеж въздух
Умората при парти на закрито често се появява заради липсата на свеж въздух. Цигареният дим и задуха от големите тълпите са основният фактор това да се случва. Излизайте често за глътка свеж въздух. Действа много ободряващо не само заради кислорода, но и заради смяната на обстановката и движението.

Парти гориво

енергийни напитки – те са може би най-разпространената напитка на техно партитата. Дават енергия, благодарение на таурина и кофеина, които съдържат.

алкохол – не прекалявайте, ако не искате партито да приключи бързо… и вие с него - под масата или повръщайки над тоалетната чиния

кафе – кофеинът е един от добрите приятели, когато трябва да останем будни дълго време

студена вода и много лед с лимони – вода не само за пиене, а и за да наплискате лицето си

Магически гъби, аяхуаска и други за вкарване във филма
Тези не ги препоръчваме!!! Транквилантите и психотропните вещества действат тонизиращо, но само за известно време. Проста химия!

Аяхуаска е питие получено при запарка или варене на лианата Banisteriopsis Caapi заедно със плодовете на Psychotria Bush. Наричат го още чаят на истината, защото след като го изпие, човек става до болка откровен. Индианските племена използвали тази напитка като екстремен „билет” за другия живот. Шарената въртележка пред очите ви, енергията в огромни дози, както и пълната увереност, че можете да летите са само бонус към цялата картинка.

Магическите гъби са халюциногенни гъби, които дължат своето действие на алкалоидите псилоцибин и псилоцина в състава си. В зависимост от приетата доза, начина на приемане – на чай, с мед или друго; както и от метаболизма на човек, ефектът им може да трае между 3 до 8 часа. Резултатът обикновено е приток на енергия и сили. Подобрява се настроението, а различните геометрични форми често се сливат една в друга.