Правилното хранене е от особено значение за състоянието на кожата. Когато решаваме да спазваме определен тип диета, не обръщаме внимание на продуктите, които включва тя. Следователно лишаваме организма от ценни хранителни вещества, което оказва влияние както върху здравословното ни състояние, така и върху това на епидермиса. Кожата се отпуска, придобива сивкав оттенък и повяхнал вид.

#Консумирайте храни, богати на витамини и омега 3-мастни киселини
Както всички знаем, диетата оказва огромно значение върху състоянието и здравето на кожата. Ето защо ограничаването и лишаването на организма от някои храни може да ощети значително кожата, в резултат на което тя бързо да увисне и повехне. Обратното, когато хрантилният режим включва храни, богати на витамини и омега мастни киселини, това ще подсили тонуса и еластичността на кожата, доставяйки й най-ценните и необходими за нея хранителни вещества. Затова когато избирате своята диета, е важно първо да обърнете внимание на храните, които включва тя – такива трябва да бъдат рибата, зеленолистните, червените и кръстоцветните зеленчуци, плодовете, ядките и храните, богати на растителни протеини, като боб, леща, грах и т.н. Всички те са богати на антиоксиданти, които са важни за образуването и поддържането здравината на колагена.

#Пийте достатъчно количество вода
Ето един съвет за красота, който несъмнено сте чували и преди: Пийте повече вода! Консумацията на вода премахва токсините и излишните мазнини. Диети с ниско съдържание на мазнини водят съответно и до по-ниски нива на влага в кожата. Липсата на достатъчно пълноценни мазнини в организма дехидратира кожата, в резултат на което тя бързо увисва, губи младежки си тонус и блясък. Освен приема на вода, за да бъде кожа по-еластична, влияние оказва и ежедневното й третиране с качествени овлажнители и масла, богати на хиалуронова киселина.

#Тренирайте
Когато сте на диета, отделете време за спорт поне 4 пъти в седмицата. Спортът подпомага ефекта от диетата, стимулирайки още по-бързо загубата на калории и изгарянето на мазнини. Прилагайте такива спортни дисциплини, които са съсредоточени именно върху участъци от тялото, склонни към увисване по време на диета – ръце, корем, бедра. Не случайно сред най-препоръчваните спортни дейности по време на диета са упражненията с гирички, тичането, коремните преси, плуването и карането на колело.

#Използвайте козметични продукти с високо ниво на слънцезащитен фактор
Независимо от сезона, винаги преди да излизане навън, нанасяйте крем с висок слънцезащитен фактор. Той ще ви предпази от пагубното въздействие на вредните UV-лъчи, образувайки мощна защитна бариера около клетките. Същевременно антиоксидантните съставки в слънцезащитните кремове се борят и със свободните радикали, което е от изкючително значение за запазване младежкия вид на кожата.