Всички сме чували, че ако владееш себе си, владееш целия свят - нашия свят. В тази връзка, замислете се. Волята и личната дисциплина са много по-силни от което и да било изкушение. За да запазим стройната си фигура е необходимо да владеем изкуството да бъдем решителни и постоянни, когато се отнася до хранителния ни режим. 

Всичко зависи от нас. Ние изграждаме своята реалност, където ние можем да контролираме своя апетит в името на красотата. 

#Обем с по-малко калории. Един от най-ефективните методи да овладеем апетита си е залагайки на нискокалорични храни, от които можем да консумираме според глада. Зеленчуците и плодовете са идеални за тази цел, особено ако са приготвени на пара, защото по този начин се съхраняват основните им качества. Свойства, които предоставят всички необходими вещества на тялото.

#Да залагаме на протеините. Доказано е, храните с високо съдържание на протеини засищат повече от останалите продукти. Това са рибата, бобовите култури и ядките.

#Да не се лишаваме. Неизбежно е да ни се прииска да хапнем нещо сладко. Както се казва: "Усърдието се награждава." Предвид усилията, които полагаме, за да поддържаме фигурата си, сладкишите и други сладкарски деликатеси могат да приемат формата на награда. Хубаво е, от време на време, да си доставяме удоволствие. 

#Съзнателно да си сервираме храната. Колкото по-голяма е чинията, толкова повече храна си сервираме. На психологическа основа, тези, на пръв поглед, малки детайл влияят. 

#Да се абстрахираме от изкушенията през деня.

#Да правим правилния избор на продукти. Това означава да залагаме на качеството, а не на количеството. Ядат ви се скариди, които са изключително полезни за здравето? Купете си 100 г. Достатъчно количество, за да си доставите удоволствие и разнообразите менюто си. 

И не на последно място #да се храним съзнателно. Това означава да не се разсейваме докато се храним. Включеният телевизор, списанията, книгите, дори мобилните апарати отвличат вниманието ни от храната, която поемаме. Следователно не осъзнаваме какво ядем и как го ядем. Разсейвайки се по време на хранене е сякаш не се храним, защото малко след това отново ще сме гладни.