.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Хранителен режим с пробиотични храни

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110824296.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Пробиотиците, които се съдържат в хранителните продукти регулират чревния баланс

Всеки човек има различно количество чревна микрофлора, която участват в разграждането на поетата храна и в усвояването на градивните вещества от нея. От червата са изолирани над 500 вида бактерии, които  оказват влияние върху метаболизма, храносмилането и цялостното здраве. Те имат ключова роля за поддържането на имунната система като контролират размножаването на болестотворните бактерии и гъбички. 

Някои учени дори разглеждат чревната миклофлора като на отделен орган - микробиом (колекция от всички гени, които се намират в бактериите).

Балансът на чревната микрофлора става нестабилен от честия прием на лекарства и особено на антибиотици; хормонален дисбаланс от стрес, при който отделените хормони стимулират размножаването на болестотворни бактерии; прекомерна консумация на захар и алкохол.     

Продължава с пробиотични храни>>>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?