.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Храната е еко. Еко е и… сутиенът

| преди 8 години
Храната е еко. Еко е и… сутиенът
Може би скоро ще е модно да носим еко сутиени, вместо дантелени, копринени... Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Британска марка създаде първия в света въглеродно неутрален сутиен.

Манията всичко около нас да бъде еко като започнем от храните и стигнем до дрехите, завладя индустрията произвеждаща бельо.

Британската марка Мarks and Spencer създаде първия в света въглеродно неутрален сутиен, произведен в завод, работещ със слънчеви панели. Той беше пуснат на пазара с надеждата в бъдеще всички дрехи да станат по-екологични, съобщи БГНЕС.

Сутиенът е произведен в "екологичен завод" в Шри Ланка, в който използването на енергия е намалено с една трета чрез мерки като светлина само от слънцето или от енергоспестяващи електрически крушки. Той е захранван от хидро електричество, произведено от близката река и от слънчеви панели на покрива.

Останалата част от въглеродния диоксид при производството на сутиена ще бъде неутрализирана със засаждането всяка година на 6000 дървета в общината.

От фирмата производител съобщиха, че ще опитат да създадат и други въглеродно неутрални дрехи в бъдеще и очакват примера да бъде последван и от други компании в бранша.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?