За сметка на това, резултатите от скорошно проучване, осъществено в Швейцария, са достоверни. Те сочат, че хранителният режим е повлиян от характера на човека.

Наскоро сп. "Appetite", специализирано изданието в културни, социални, психологически, сензорни и физиологични влияния, свързани с приема на храни, направи тест. За целта издателите изготвиха три форми с въпроси, свързани с хранителните навици, с избора на продукти и характера на човек. Над 1000 души се включиха в научното начинание, анализиращо техните емоционално състояние, осъзнатост, ценности и качества.
Любопитни, учените са искали да разберат дали има връзка между характера на човек и начина му на хранене.

И с право. Оказва се, че тези от нас, които живеят... пардон, съществуват, неосазнато тук и сега, са склонни към компулсивно хранене, за разлика от тези, които владеят своите емоции и разбират разликата между необходимост и неконтролируем порив за сладко и/или солено.

Следователно, тези от нас, които са по-лабилни на емоционално ниво посягат към нездравословни продукти, за да овладеят отрицателната енергия. Докато тези, чиито патос е балансиран, залагат на плодове и зеленчуци.

Независимо какъв хранителен режим ви препоръчват, дами, знайте, че ключът към красивата и здрава фигура е в нас. Необходимо е да променим начина си на мислене, за да (пре)открием света. Нашият свят, този, който градим с всеки следващ ден. Сега е моментът да осъзнаем, че сме губещи, когато се оставяме подвластни на отрицателните енергии. Когато сме позитивни и изчистени от неприятни емоции, всичко е по-различно - истинско, красиво. А ние се чувстваме добре в кожата си.