Времето след тренировка е идеална възможност да се насладите на вкусна и полезна храна. Много спортуващи споделят, че насладата от вкусен шейк или любимо здравословно лакомство, е несравнимо по-голяма няколко часа след спорт – едновременно все още усещате приятно натоварване в мускулите и можете да утолите нуждата от възстановяващи калории и хранителни вещества.

За да е пълноценна следтренировъчната ви храна, тя трябва да съдържа белтъчини, малко количество въглехидрати и течности, а защо не и любима суперхрана, която да ви помогне с възстановяването?

Предлагам ви няколко доказали се лакомства, които ще заситят и тялото, и душата ви, след като сериозно сте се поизпотили.

Бананово зелено смути

За една порция:
1 банан (може и замразен)
чаша спанак
3 дебели резена джинджифил
½ доза протеин на прах с аромат на ванилия
1 с.л. пчелен прашец
1 чаша вода

В блендер смесете всички съставки. Ако ползвате свеж банан, можете да добавите няколко кубчета лед. Сервирайте и консумирайте веднага. Ако пък не сте фенове на зелените смутита, добавете боровинки, вместо спанак.

Шоколадово-млечен шейк

За една порция:
½ чаша нискомаслено кокосово мляко
2/3 чаша вода
½ чаша цедено кисело мляко
1 с.л. мед
1 с.л. натурално какао
канела на вкус

В блендер смесете всички съставки. При желание, добавете 2-3 кубчета лед, но след като сместа се е е разбила добре. Може да приготвите тази рецепта и като мус, ако махнете водата.

Мохито шейк

За 1 порция
Сок от 2 лайма
3-4 с.л. листа от мента
1 чаша вода
1 с.л. мед
1 доза протеин на прах (без вкус)
3-4 кубчета лед

Смесете всички съставки добре, така че да се получи хомогенна смес. Сервирайте със сламки и добро настроение.

Със съдействието на www.artofrealfood.com