.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Грешките, които допускаме, когато се мерим

LadyZone.bg | преди 2 години
2111203783.jpg

От време оно кантарът е сред най-добрите врагове на жените по света. Колкото и да се стараем, той рядко показва това, което искаме да видим изписано на дисплейя. Няма смисъл да се ядосваме. Вината не е в него, а в нас.

Трудно е да се поставим под въпрос в тези ситуации, но излиза, че ние сме в основата на личните си разочарования. Да, дами – до днес повечето от нас са се мерили неправилно. Кои са грешките, които допускаме щом се качим върху кантара?

#Ежедневното притегляне. Когато следваме определен режим на хранене в очакване да достигнем желаното тегло сме склонни да се мерим всеки ден. Още със ставането тръпнем в очакване да видим първите резултата. За съжаление, често сме разочаровани. Затова е редно да се мерим по един път седмично, за да имаме реалистична представа за теглото си.

#Среднощната проверка е излишна, подвеждаща, погрешна. По-добре да се мерим сутрин, когато организмът е преработим всичко, което сме консумирали и изхвърлили от предния ден. Имайте предвид, че теглото варира ежедневно според това, което сме приели като храна и течности.

#След спорт теглото е винаги по-високо от обичайното. Това е напълно нормално, предвид течностите, които приемаме преди и след тренировка. А като прибавим и загрятата мускулатура, която набъбва при натоварване, естествено, че ще тежим повече отколкото си мислим. Както казва личния ни треньор - “не гледай, усещай!”

#Разликата между мастна и мускулна маса. Обръщали ли сте внимание на съотношението тегло/силует при атлетичните натури и тези, които не спортуват? Направете го, защото ще установите, че е напълно възможно... нормално дори да сме по-слаби, но да тежим повече от преди. Да, защото мускулите тежат повече от мазнините.

#Притегляща изневяра. Дами, спрете да се мерите щом видите кантар на хоризонта. Теглото, което ще видите изписано на диспейя ще варира спрямо устройството, плоскостта и не само... зависи и от настройките.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?