Ако сте започнали да се вманиачавате по външния си вид, следващата история на фитнес блогърката Ана Виктория ще ви помогне да поизтрезнеете. Атлетичната дама има вече 1,3 милиона последователи в Инстаграм, но разкрива в снимки колко подвеждаща може да бъде социалната мрежа, където нещата често нямат общо с реалния живот.

Ана Виктория споделя паралелни снимки на фигурата си в едно и също облекло – позирайки стегната пред огледалото и с паласки на корема, докато се е отпуснала върху канапето.

"Това съм аз през 1% от времето срещу 99% от останалото", пише блогърката към снимките. "Обожавам и двата кадъра еднакво. Добрият или лош ъгъл на заснемане не променят стойността ти."

С публикацията Виктория иска да покаже нагледно, че перфектните тела, които потребителите често демонстрират в Инстаграм, не представят реалния начин, по който всъщност изглеждат. Това може да бъде опасно за психиката на останалите, които започват да подражават на изпипаните снимки в социалната мрежа, което често води до отключване на хранителни разстройства.

Така снимките на "здравословно" изглеждащите потребители могат да подтикнат ненужно останалите към нездравословен начин на живот, а днес в световен мащаб около 20 милиона жени и 10 милиона мъже страдат от хранителни разстройства, които често застрашават живота им.