.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Етикет "органично” = здравословна храна

| преди 8 години
Етикет органично” = здравословна храна
Етикетът "органично" ни е достатъчен за да си мислим, че храната е здравословна. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Етикетите с надпис "органично” са достатъчни за да накарат потребителите да мислят, че храната е по-вкусна и здравословна.

Етикетите с надпис „органично” са достатъчни за да накарат потребителите да мислят, че храната е по-вкусна и здравословна, показва ново изследване.

В него участие взели 144 доброволци, които били помолени да сравнят органично произведени шоколадови бисквити, йогурт и чипс. Всички продукти всъщност били органични, но им били сложени етикети или „органична” или „обикновена” храна.

За оценка на вкусовите качества и съдържанието на мазнини в храните била използвана скалата от 1 до 10. Участниците били помолени да посочат приблизително съдържащите се калории във всеки продукт и колко биха платили за всеки един от тях.

Учените, провеждащи изследването открили, че хората предпочитат и дават висока оценка на храните, върху които бил поставен етикет „органично”. Същите получили и оценка за по-малко съдържание на мазнини и калории, по-високо на фибри, като за тях били готови да платят и повече пари, пише ivillige.com.

Оказало се, че чипсът и бисквитите с етикет „органично” получили най-високите оценки по всички критерии, докато йогурта, който също бил органичен получил ниски. Констатацията е на автора на изследването Джени Уан-чен Лий, който е специализант в Корнелския университет по приложна икономика и мениджмънт, САЩ.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?