.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Eлектронна вилица помага да се храним бавно

Галина Толкингтън | преди 6 години
Вилици
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Инженерът Жак Лепин бил осенен от идеята да изобрети вилица, която да следи скоростта на хранене...

Какво ли няма на пазара за продукти, които помагат да отслабнем? От една страна винаги се радвам, когато някое страхотно приложение за телефон помага на мотивацията и подобрява здравето на хората, от друга страна обикновено поклащам глава с думите: ‘’ей, какво ли не измислят!’’

Този път изобретението е френско. Инженерът Жак Лепин бил осенен от идеята да изобрети вилица, която да следи скоростта на хранене, след като съпругата му непрестанно му правела забележки, че се храни бързо.

Вилицата, наречена HAPIfork, и обявена за ‘’интелигентно пособие за хранене’’, засича колко често поставяте хапка в устата си и следи промеждутъците между хапките. Ако прецени, че твърде често вземате нова хапка, започва да вибрира и свети, за да напомни да намалите темпото.

Когато не се храните, вилицата синхронизира данните с компютър за да може да наблюдавате различни данни – каква е скоростта ви в хапки в минута или колко хапки сте изяли. Ще можете да следите и колко дълго е всяко хранене и да споделяте резултатите си в социалната мрежа на програмата. Изобретателите твърдят, че с времето вилицата ще ви помогне да си задавате нови цели и да се храните все по-бавно, така че да подобрите, както храносмилането, така и теглото си.


Разбира се, устройството среща и критики – бавното хранене е само един от факторите, които определят здравето и теглото ни – вилицата няма как да знае дали на върха й има парче маруля или торта, но все пак е стъпка напред за хората, които обичат джаджи и превишават позволената скорост на трапезата!

Със съдействието на www.artofrealfood.com

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?