Напоследък все по-прецизно и внимателно подбираме това, с което се храним. Предпочитаме здравословните, чисти, отглеждани по естествен начин (без препарати и торове) продукти, тези, които са в близката градина, а не от далечни страни.

Идеята да използваме повече натурални продукти и за разкрасяване, също добива популярност. На пазара вече има доста марки, които предлагат продукти в ограничени количества, но за сметка на това изработени от пречистени, био съставки. Домашно забърканите маски успешно се съревновават с тези, предлагани от големи козметични компании. Това, което обикновено ни спира, е… мързелът. Вместо само да завъртим капачката на тубичката, трябва да режем, пасираме, смесваме. Като лекарство именно срещу този  мързел ние ви предлагаме няколко лесни начина да използвате сурови, натурални продукти, без това да ви отнема много време, но въпреки това използването им да дава резултат.

Авокадото в хладилника ви е презряло? Поздравления! Току-що се сдобихте новата си маска за овлажняване на кожата.

Останали са ви кори от портокали или лимони? Просто натрийте с тях ноктите си. Цитрусовите кори премахват всякакви петна.

Купили сте си сок от боровинки или череши, който не ви харесва? Потопете памуче в него и обтрийте лицето си. Плодовите киселини нежно ексфолират кожата.

Запасили сте се с повечко зехтин? Това означава, че имате прекрасен балсам за тяло. Зехтинът е идеалното средство срещу сухи лакти и напукани пети. Подходящ е и за сухите краища на косата.

Нямате дезодорант, но имате сода за готвене? Използвайте я за подмишниците. Содата за хляб тушира миризмите и поема влагата

Искате светла коса, но не с боя? Сигурно ви се намира някое шишенце лимонов сок, с който да подправяте рибата? Преди всяко излизане на слънце може да намазвате косата с лимонов сок. В комбинация със слънцето косата изрусява.

Обичате ли ягоди? Отхапете една и разтрийте повърхността на зъбите си с нея. Плодовата киселина действа леко избелващо.