След празниците стомасите ни най-често приличат на чувала с подаръците на Дядо Коледа. Иска ни се в първия работен ден да отидем на работа все едно сме взели всичко най-хубаво от празнуването, без то да ни се е отразило на фигурата. Ето няколко идеи как да прочистите организма си с някои от остатъците от празничната трапеза.

Сутринта изпийте един зелен чай без захар. Към него добавете едно твърдо сварено яйде и малко парче сирене (от продуктите за баницата).

Между закуската и обяда се възползвайте от плодовете, които са останали, но хапвайте само от един вид – само мандарини, само портокали, само ябълки.

На обяд (в зависимост от това какво месо е присъствало на новогодишната маса) изяжте малко парче от пържолите или пилешкото месо. За гарнитура добавете прясна салата – зелена или друга, с която разполагате, но в никакъв случай зеле и моркови.

За следобедна закуска използвайте отново плодовете.

Вечерта преди хапване изпийте още един зелен чай и хапнете малко салата. Това ще даде тласък на организма да изхвърли всички натрупани храни в последните няколко дни.