.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Две еднакви салати – едната обаче съдържа два пъти повече калории. Коя е тя?

LadyZone.bg | преди 1 година
салата
Снимка: Instagram
Кои съставки в салатата я превръщат в нездравословна калорийна бомба

Когато се опитваме да се храним здравословно, най-честият избор, който правим, са салатите – свежи, зелени и пълни с витамини. Много хора обаче не подозират колко бързо здравословният микс от зеленчуци може да се превърне в нездравословна бомба.

Австралийският специалист по диететика Паула Норис показва в своя Инстаграм профил две еднакви салати. В едната обаче има два пъти повече калории от колкото в другата – 535 и 995 калории. Коя според вас е по-калорийна от двете?

Салатата отляво съдържа 1 чаша варен ечемик, 70 г сирене халуми, 1/3 тиквичка, броколи, черен пипер, 50 г патладжан, 3 чери домати, 200 г пилешко пиле, 1/2 чаша билки и дресинг, състоящ се от 2 с.л. зехтин и 2 с.л. балсамов оцет.

Салатата отдясно пък съдържа ½ чаша варен чемик, 35гр хамуми сирене, 2/3 тиквички, броколи, пипер, 100 г патладжан, 5 чери домата, 100г пикантно пиле, подправки и дресинг от 2 с.л. балсамов оцет и 2 с.л. горчица.

Сами можете да прецените коя от двете е калорийната бомба и коя по-здравословният вариант. Но това, върху което иска да акцентира Паула Норис, е тънката линия между това да се храним здравословно и колко лесно можем да я преминем.

Всички допълнителни добавки като сирене, горчица, топинг, дресинг всъщност имат по-голяма енергийна стойност от всички зеленчуци в салатата и те са съставките, които са почти невидими, но могат да направят нездравословна всяка салата, която на пръв поглед изглежда повече от полезна за здравето.

Вие слагате ли допълнително от тези съставки, когато си правите салата?

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?